Auto uitdeuken

Auto uitdeuken is een techniek die wordt gebruikt om deuken en beschadigingen aan het carrosserie van een voertuig te herstellen zonder de verf te beschadigen. Het is een kosteneffectieve en efficiënte manier om kleine deuken veroorzaakt door hagel, parkeerongevallen, of andere oorzaken te repareren zonder dat het hele paneel vervangen hoeft te worden.

Online afspraak maken
Deskundige monteurs

Direct vervangend vervoer

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende methoden om auto’s uit te deuken, maar de meest gebruikte techniek is het gebruik van speciale gereedschappen en technieken om de deuk voorzichtig terug te duwen naar zijn oorspronkelijke vorm. Deze methode wordt “paintless dent repair” (PDR) genoemd.

Paintless Dent Repair (PDR)

Bij PDR wordt er geen verf of vulmiddel gebruikt om de deuk te herstellen. In plaats daarvan gebruiken getrainde technici gespecialiseerde gereedschappen en technieken om van binnenuit op de deuk te drukken en deze voorzichtig terug te duwen naar zijn oorspronkelijke positie. Dit gebeurt meestal door toegang te krijgen tot de achterkant van het deukgebied, zoals via de deurpanelen of onder de motorkap. Door precieze druk uit te oefenen, wordt de deuk geleidelijk aan verwijderd zonder schade aan de lak.

Traditionele uitdeukmethoden

Naast PDR zijn er traditionele methoden om deuken te repareren, waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van plamuur en lak om het beschadigde gebied te herstellen. Deze methoden kunnen effectief zijn, maar ze vereisen meer tijd en kosten, omdat het nodig is om het beschadigde gebied te schuren, op te vullen met plamuur, te schuren en te verven.

Auto uitdeuken
Auto uitdeuken

Voordelen van auto uitdeuken

Het uitdeuken van auto’s heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele reparatiemethoden:

  1. Kostenbesparend: Auto uitdeuken is over het algemeen goedkoper dan traditionele methoden, omdat er geen dure materialen zoals plamuur en lak nodig zijn.
  2. Tijdsbesparend: PDR is vaak sneller dan traditionele methoden, waardoor het voertuig sneller weer de weg op kan.
  3. Geen kleurverschil: Omdat er geen nieuwe verf wordt aangebracht, is er geen risico op kleurverschillen tussen het herstelde gebied en de rest van het voertuig.
  4. Milieuvriendelijk: Auto uitdeuken genereert minder afval en vereist geen gebruik van chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijkere optie is.

Wanneer is auto uitdeuken mogelijk?

Auto uitdeuken is geschikt voor kleine deuken die geen ernstige schade aan het lakwerk hebben veroorzaakt. Het hangt ook af van de locatie van de deuk en of er toegang is tot de achterkant van het beschadigde gebied. In sommige gevallen kunnen diepere deuken of moeilijk bereikbare plaatsen beter worden gerepareerd met traditionele methoden.

Jacqueline Veraart

Een top bedrijf, auto wordt ook gewassen en van binnenin schoongemaakt. Ook de schade is weer super mooi gemaakt.

Bob Hillesum

Vriendelijk, snel geholpen. Uitstekende service. Zeer tevreden. Ook goed advies. Een aanrader. Nog hartelijk bedankt.

Mert Yucel

Via mijn verzekeraar, Unive bij André Snel terecht gekomen. Zeer transparant. Ontzorgen mij geheel. En houden mij netjes op de hoogte van het herstel.

Johan Mig

Auto gekocht, Mr Snel komt zijn afspraken na, alles heel goed verlopen en correct. Naar mijn ervaring een zeldzame eigenschap in Nederland.

Luc Buchwaldt

De schade aan mijn auto is perfect hersteld je ziet er niks meer van. Ik raad dit bedrijf zeker aan voor het herstellen van autoschade!

Danny Van Der Hulst

Verschillende keren grote en kleine schades laten herstellen door deze firma. Houd zich netjes aan de afspraken en ik ben tot nu toe altijd netjes geholpen.

Wij werken samen met verzekeraars:

Een greep uit onze partners

Klein herstel
Auto spuiten bij schade
Caravan- en camperreparatie
Krassen verwijderen
Spotrepair
Autoruitschade herstellen
Auto uitdeuken zonder spuiten
Hagelschade
Koplampen polijsten en afstellen
Steenslagreparatie

Autostoel of dashboard repareren
Bumper herstellen
Total loss
Lakschade herstellen
Velgen herstellen